Små gröna steg – tillsammans

På SKB jobbar vi aktivt för att minska vårt klimat- och miljöavtryck. Vi investerar i hållbara material, solceller och gröna tak och gårdar. Vi bygger energisnåla hus och gör plats för återvinningsrum och cyklar. Allt för att skapa möjligheter för dig som boende att göra hållbara val i vardagen.

Tema 2024: minska avfallet

Vi är många som vill bidra till en bättre och grönare värld och även små steg kan göra stor skillnad. Här har vi därför samlat tips och idéer på hur du kan bidra till ett grönare boende. Under året ska vi tillsammans arbeta för att minska avfallet, läs gärna mer om det nedan. Tidigare år har vi fokuserat på biologisk mångfald och energi, de tipsen finns såklart kvar längre ner på sidan.

Tillsammans skapar vi ett grönare boende – ett steg i taget.

 

 

Minska avfallet – tema för Grönt boende 2024

 

Tips och idéer

Skicka gärna in tips på vad du vill läsa om här eller på aktiviteter vi kan göra tillsammans, för att skapa ännu grönare och mer hållbara kvarter. Gå till idésidan!

 


Hållbara aktiviteter i kvarteren

 

Fler nyheter från våra kvarter hittar du här!

 

Så här kan vi spara energi

 

Fler sätt att minska din energianvändning på

 

Bidra till biologisk mångfald

 

Här hittar du mer info om hur du kan bidra till biologisk mångfald

 

Hållbara tips

 
 

Foto: Bodil Johansson för VA SYD, Avfall Sverige, Stockholm Vatten och Avfall, SKB, Rotor, Pixabay, Darren Hamlin/Håll Sverige Rent, Karin Alfredsson, DP-Bild.