Tävla i SKBs Hållbarhetshopp!

I SKB tar vi tillsammans små gröna steg mot ett mer hållbart boende. Och bland våra boende tas även stora gröna kliv. Till och med stora hopp. Det vill vi uppmärksamma. Därför lanserar vi Hållbarhetshoppet – vår tävling för kvarterens egna hållbarhetsinitiativ, där vinnaren kammar hem 10 000 kronor till kvarteret.

Vad är ett hållbarhetshopp?

De initiativ vi vill lyfta skänker hopp om en mer hållbar framtid. De är våra hållbarhetshopp. Har du eller dina grannar gjort något för att ert kvarter ska bli ännu mer hållbart? Skicka in ert tävlingsbidrag senast 20 februari 2024!

Initiativet ska:

  • Bidra till en eller flera av de tre delarna inom hållbarhet – ekonomisk, social eller ekologisk.
  • Ha genomförts under 2023 eller fram till sista anmälningsdag, men kan ha startat tidigare.
  • Ha utförts av boende i ett SKB-kvarter.

Stort som smått är välkommet!

Hur går tävlingen till?

Skicka in en motivering till varför just ditt kvarters initiativ ska vinna tillsammans med ett foto till annika.ekengren@skb.org senast 20 februari 2024. Tävlingsbidraget ska innehålla:

  • En beskrivning av initiativet och hur det bidrar till en hållbar utveckling.
  • Hur många som varit engagerade.
  • En motivering till varför kvarteret ska vinna och vad ni vill använda prispengarna till.
  • Kontaktuppgifter.

Vem kan skicka in ett tävlingsbidrag?

Vem som helst som bor i ett SKB-kvarter kan skicka in ett bidrag. Enklast är om det sker genom kvartersrådet, men det måste inte vara så. Det finns inte heller någon begränsning på hur många bidrag som kan skickas in från ett kvarter.

Hur utses vinnaren?

Tre finalister tas fram av en jury och vinnaren utses sedan genom röster från medlemmar. Röstningen pågår 1 april – 1 maj 2024. Mer information om detta kommer när finalisterna är utsedda.

Vinnaren av SKBs Hållbarhetshopp får ta emot priset på 10 000 kr till kvarteret på SKBs föreningsstämma 28 maj. Pengarna betalas ut till kvartersrådet och ska användas enligt beskrivningen i motiveringen.