Till nyhetsarkivet

SKB kan bli Årets Fastighetsbolag

SKB har blivit nominerade till Årets Fastighetsbolag bostad – ett rikstäckande pris som går till en aktör med osedvanlig stark utveckling det senaste året. Priset delas ut på Fastighetsgalan i början av 2021 av World in Property och Lokalguiden.

– Vi är glada och stolta över den här nomineringen, framförallt ett år som detta som präglats av en pandemi. För oss på SKB har pandemin haft begränsade effekter, mycket tack vare vår verksamhetsidé, vår stabilitet och att vi medvetet har arbetat med att ställa om utan att tappa utvecklingsfart. Medan bostadsbyggandet i stort har minskat i landet, har vi under 2020 byggt mer än någonsin, säger vd Eva Nordström.

SKB är Stockholms största privata hyresrättsaktör och just nu har föreningen tre pågående nyproduktionsprojekt och verkar som ankarbyggherre i Skärholmen och är även utsedd till det i Nacka. Efter 100 år i Stockholms län har vi även expanderat till Uppsala där de första kooperativa hyresrätterna nu byggs.

– Den kooperativa hyresrätten är en ekonomiskt hållbar upplåtelseform som är ”not for profit”, det gör att vi återinvesterar överskottet i verksamheten vilket skapar en stabilitet. Det gör att vi med vår styrka kan bidra till ett fortsatt bostadsbyggande även under en svår tid, säger Eva Nordström.

Här kan du rösta så att SKB går till final

Foto av kvarteret Basaren i skymning.

SKB är nominerade till Årets Fastighetsbolag bostad – ett rikstäckande pris som delas ut på Fastighetsgalan i början av 2021. Foto: Mikael Olsson

2020-12-11