Till nyhetsarkivet

Dags för medlemsbevis, motioner och nomineringar

Det händer mycket de kommande två månaderna. I slutet av januari skickas medlemsbevisen med medlemskort, saldobesked och inbetalningsavier ut. 31 januari är sista datum för att skicka in motioner till föreningsstämman 2022 och senast 28 februari ska valberedningen ha fått in nomineringar av kandidater till förtroendeposter inom SKB.

Vi tar det i tur och ordning.

Medlemsbevisen

Medlemsbeviset med medlemskort, saldobesked och inbetalningsavier för årsavgift och bosparande skickas ut till alla SKBs drygt 91 000 medlemmar i slutet av januari varje år.

2022 distribueras medlemsbevisen följande datum:

  • Via Kivra på eftermiddagen fredag den 21 januari.
  • Med posten från och med tisdag 25 januari och sedan under resten av vecka 4. Beroende på postutdelningen där du bor pågår distributionen även under vecka 5.

Här hittar du frågor och svar om utskicket av medlemsbevisen och hur det funkar för de medlemmar som är anslutna till den digitala brevlådan Kivra. 

Motioner till SKBs föreningsstämma

Genom en motion kan du som medlem lyfta ett förslag till SKBs föreningsstämma. År 2022 hålls stämman onsdag den 1 juni. Sista datum för att skicka in motioner är den 31 januari 2022.

Alla medlemmar, både köande och boende, kan skicka in motioner, antingen enskilt eller som en grupp.

Läs mer om motioner, hur du skriver en motion, hur du skickar in den till SKB, med mera.

Nominera till styrelse, revision och hyresutskott

SKB söker medlemmar för uppdrag inom styrelse, hyresutskott och föreningsrevision. Känner du till någon medlem du vill nominera eller är du själv intresserad? Välkommen att skicka in ditt förslag till valberedningen senast den 28 februari 2022.

Mer information, webbformulär för nominering och nomineringsblankett för egen utskrift finns här. 

Du kan även beställa nomineringsblanketten från SKBs servicecenter.