Frågor och svar om Kivra och ditt medlemsbevis

SKB är ansluten till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du som är medlem i SKB och ansluten till Kivra automatiskt får ditt medlemsbevis med medlemskort, saldobesked samt inbetalningsavier för årsavgift och bosparande dit istället för via posten. Bra för miljön, säkert och kostnadsfritt för dig.

Medlemsbeviset för år 2021 börjar distribueras:

  • I Kivra på fredag eftermiddag 22 januari.
  • Med posten från och med tisdag 26 januari och sedan under resten av vecka 4. Beroende på postutdelningen där du bor kan distributionen fortsätta även under vecka 5.

Betalar du någon annans medlemskap i SKB?

Samtliga medlemmar som är anslutna till Kivra får automatiskt sitt medlemsbevis skickat direkt till sin brevlåda i Kivra. Detta gäller även de medlemmar där någon annan tidigare år fått medlemsbeviset skickat till sig. Vill ni ändra så att nästa års utskick inte kommer till Kivra går det att stänga av SKB som avsändare i Kivra. I punktlistan under rubriken här nedanför beskriver vi hur det går till.

Fler frågor om Kivra?

Har du frågor relaterade till själva tjänsten Kivra hjälper gärna Kivras support till med dem. De har öppet måndag till fredag mellan kl 9–17.
Telefon: 0770-457 000
Webb: kivra.se

 

Betalar någon annan ditt medlemskap i SKB?

Är du ansluten till Kivra får du automatiskt ditt medlemsbevis dit. Detta gäller även för dig där någon annan har betalat ditt medlemskap tidigare år.

Det innebär att det är du som har ansvaret för att årsavgiften och i förekommande fall även bosparandet betalas in till SKB i tid. Så kom ihåg att vid behov kontakta personen som brukar betala ditt medlemskap.

Om du vill ändra på detta upplägg i kommande års utskick kan du stänga av SKB som avsändare i Kivra på följande sätt:

1. Logga in i Kivra via appen eller webbplatsen kivra.se.
2. Gå in under menyn och välj ”Inställningar”.
3. Välj ”Avsändare” i appen. Är du inloggad på webben väljer du ”Brev” här.
4. Är du i appen välj ”Brev”. På webben går du vidare direkt till punkt 5.
5. Klicka på SKB och stäng av ”Digital post från avsändaren”.
6. Klart!

Frågor och svar om Kivra

På denna sida har vi samlat några frågor och svar som kan uppkomma – både för dig som redan har Kivra och för dig som funderar på att ansluta dig.

Jag vill fortsätta få mitt medlemsbevis via posten, kan jag det?

Ja, det kan du. Så här funkar det. Om du är ansluten till Kivra skickas ditt medlemsbeviset automatiskt via Kivra. Men det går att ”stänga av” SKB som avsändare i Kivra inför kommande utskick. Då kommer nästa års medlemsbevis via posten istället för via Kivra.

Följ de sex stegen i punktlistan här ovanför så kan du stänga av en enskild avsändare, som t ex SKB.

Observera att om du gör inställningen ovan under andra halvan av januari, börjar detta gälla först från och med nästa års utskick.

Du kan även avanmäla dig helt från Kivra via appen eller webbtjänsten. Deras kundregister läses av varje dag.

Hur skickas medlemsbeviset för minderåriga barn som står i kön och där föräldrar betalar avgifterna?

Kivra går på personnummer så är en medlem inte registrerad hos Kivra med sitt personnummer kommer inte heller något att skickas dit. Det innebär att minderåriga barns medlemsbevis skickas som vanligt med posten till den som står angiven som betalningsmottagare hos SKB.

Jag brukar få medlemsbevis för flera medlemmar, men har inte fått alla i år. Varför det?

År 2021 distribueras medlemsbevisen med posten med start tisdag 26 januari vecka 4. Det kan även hända att viss utdelning fortfarande sker under vecka 5 beroende på postgången där du bor. För de medlemmar som har Kivra finns medlemsbeviset tillgängligt på eftermiddagen fredag 22 januari.

Om de medlemsbevis du vanligtvis brukar få inte har kommit under vecka 4 eller 5 så vänta ändå ytterligare ett par dagar och se om de dyker upp innan du kontaktar SKB. Det kan också bero på att någon av de medlemmar som du brukar betala för är ansluten till Kivra. I så fall har medlemmen fått sitt medlemsbevis skickat direkt dit.

Om avsikten är att du fortfarande ska betala, kan du be hen logga in i Kivra och antingen skriva ut eller ladda ner och mejla avierna för årsavgiften och/eller bosparandet till dig.

Vill ni ändra detta inför kommande utskick går det att ”stänga av” SKB som avsändare i Kivra på följande sätt:

1. Logga in i Kivra via appen eller webbplatsen kivra.se.
2. Gå in under menyn och välj ”Inställningar”.
3. Välj ”Avsändare” i appen. Är du inloggad på webben väljer du ”Brev” här.
4. Är du i appen välj ”Brev”. På webben går du vidare direkt till punkt 5.
5. Klicka på SKB och stäng av ”Digital post från avsändaren”.
6. Klart!

Jag betalar min årsavgift och/eller mitt bosparande via autogiro. Vad innebär det för mig att SKB är ansluten till Kivra?

Både årsavgiften och bosparandet fortsätter att dras via autogiro som vanligt. Enda skillnaden är att om du är ansluten till Kivra kommer ditt medlemsbevis med medlemskort, saldobesked samt uppgifter om beloppen som dras via autogiro skickas dit istället för via posten.

Kommer alla brev från SKB att gå till Kivra?

Nej, i nuläget är det medlemsbeviset och hyresavier som skickas i Kivra.

Går det att missa att jag fått en försändelse från SKB till Kivra?

Du får alltid en notifiering via mejl från Kivra, samt i appen om du har den, varje gång en ny försändelse kommit till din digitala brevlåda i Kivra. De påminner också om oläst post och fakturor i slutet av månaden. Se därför till att alltid ha en aktuell mejladress registrerad hos Kivra.

Kostar Kivra något?

Nej, Kivra är en gratistjänst och innebär ingen extra kostnad för dig som privatperson.

Hur ansluter jag mig till Kivra?

Du kan ladda ner Kivras app via AppStore eller GooglePlay. Allt du behöver är ett Mobilt BankID. Du kan också anmäla dig via Kivras webbplats, kivra.se eller kontakta Kivras support, telefon 0770-457 000.

Kan SKB hjälpa mig att ansluta mig till Kivra?

Nej, du måste själv ansluta dig till Kivra. Det gör du via Kivras app, som du kan ladda ner via AppStore eller GooglePlay. Du kan också anmäla dig via Kivras webbplats kivra.se eller support, telefon 0770-457 000.

Kan jag betala mina fakturor via Kivra?

Ja, det kan du. Eftersom du loggar in säkert med Mobilt BankID kan du koppla ett kontonummer för dina betalningar och därmed använda Kivras betalningsfunktion. Du aktiverar betalningsfunktionen under ”Inställningar” i appen eller webbtjänsten. Även denna betaltjänst är kostnadsfri.

Hur länge lagras försändelserna i Kivra?

Så länge du själv önskar. Kivra gör inga rensningar bland dina dokument, så de ligger kvar där till dess att du själv väljer att ta bort dem.

Fungerar Kivra för personer med skyddad identitet?

Ja, Kivra fungerar för personer med skyddad identitet. Dock behöver försändelsen skickas in med rätt “adress” det vill säga ett riktigt personnummer för att nå fram i till personen i Kivra.