Till nyhetsarkivet

SKB nominerad till Sveriges bästa hyresvärd

Det handlar om bostads- och fastighetsbranschens utmärkelse Kundkristallen, där vi blivit nominerade i klassen Högsta Serviceindex för företag med mellan 4 000 och 10 999 lägenheter. Företagen som är nominerade har genom en boendeenkät blivit utsedda av de boende själva. Nomineringen innebär att SKB har ett av Sveriges tre högsta serviceindex i sin klass.

– Det känns riktigt härligt att vi blivit nominerade igen, säger förvaltningschef Madeleine Brisère. Egna fastighetsskötare i varje kvarter och egna hantverkare och drifttekniker ger oss möjlighet att hålla en jämn och hög servicekvalitet.

Vi har genomfört boendeenkäten sedan 2006 och har blivit nominerade till Högsta Serviceindex varje gång, totalt åtta gånger. Priset kommer att delas ut den 10 februari på Benchmark Event i Stockholm, som samlar de privata och kommunala bolag i Sverige som under 2021 genomfört hyresgästundersökningar tillsammans med AktivBo.

Totalt är vi nominerade till kundkristallen i fyra olika klasser:

  • Högsta Serviceindex 4 000 – 10 999 lägenheter
  • Högsta produktindex 4 000+ lägenheter
  • Högsta profil 4 000+ lägenheter
  • Största lyft serviceindex 4 000 – 10 999 lägenheter

Här kan du läsa mer om boendeenkäten.

SKB-kvarteret Skarpbrunna i Norsborg.

Boende i SKBs kooperativa hyresrätter har svarat på boendeenkäten och resultatet har lett fram till nominering till Kundkristallen 2022. Foto: baraBild

2022-01-21