Till nyhetsarkivet

Uppsalas första kooperativa hyresrätter

Den här veckan öppnar vi intresseanmälan till Uppsalas första 122 kooperativa hyresrätter, i den nya miljösmarta stadsdelen Rosendal.

Kvarteret Docenten ligger i Uppsalas nya stadsdel Rosendal, som erbjuder en kombination av stadsliv och natursköna, grönskande områden, mitt emellan två av Uppsalas stora naturreservat: Kronparken och Stadsskogen.

Den nya stadsdelsparken med Carlshage och Siegbahnsparken utgör ett grönt stråk som binder ihop Rosendal med naturreservaten. Det här är inte bara ett område för rekreation utan också ett ekologiskt spridningssamband som gynnar djurlivet, inte minst flygande insekter. Stråket kommer i praktiken att binda samman Stadsskogen med området nedanför Ulleråker.

Ett hållbart sätt att leva och bo

Vi bygger huset med stort fokus på variation, gemenskap och ett hållbart sätt att leva och bo. Lägenheterna är miljöklassade och varierar i storlek mellan ett och sex rum och kök. Den lummiga gården bjuder på plats för lek och umgänge och intill kvarterslokalen finns en gemensam uteplats.

Huset är utformat för att ha ett minimalt behov av energi och återvinner till och med energi ur vattnet som kommer från badrum och kök. Takytorna är gröna genom sedumplantering. På taken finns även en solcellsanläggning som genererar el till fastigheten.

Perioden för intresseanmälan inleds 29 april och pågår till 19 maj. Första inflyttning i kvarteret Docenten sker preliminärt i augusti 2021.

Läs mer om kvarteret Docenten
Läs om Uppsalas nya stadsdel Rosendal

Kvarteret Docenten i Rosendal, Uppsala.

SKB bygger Uppsalas första 122 kooperativa hyresrätter i kvarteret Docenten i Rosendal. Bild: Studio Superb

2020-04-27