Till nyhetsarkivet

SKB har fått Kundkristallen – igen!

För nionde gången har vi fått priset Kundkristallen vid Benchmark Event, den här gången för ”Högsta produktindex” bland bostadsföretag i Sverige. Dessutom var SKB nominerade i tre ytterligare klasser. Kundkristallen baseras på vad våra boende själva tycker.

Produktindex baseras på hyresgästernas upplevelser. Vinnarna utses bland de företag som under 2021 genomfört undersökningar tillsammans med AktivBo, som delar ut Kundkristallen. Företagen nomineras i olika klasser efter storlek på fastighetsbeståndet och vi fick Kundkristallen i klassen Högsta produktindex 4 000+ lägenheter. SKB har blivit nominerade vid varje hyresgästundersökning som genomförts sedan starten 2011.

– Vi är väldigt stolta över att få det här priset, eftersom det bygger helt och hållet på våra boendes åsikter. Då ser vi att de uppskattar det dagliga arbetet som alla SKBs medarbetare gör i våra kvarter. Och priset gör förstås att vi känner att vi vill bli ännu bättre, säger förvaltningschef Madeleine Brisère.

Mätningen av produktindex utförs utifrån flera faktorer, som exempelvis att man är mån om hyresgästerna, tar väl hand om fastigheten och att de boende kan rekommendera hyresvärden till andra. Tillsammans skapar det ett mått på kvaliteten. SKB var också nominerade i kategorierna Högsta serviceindex 4 000—10 999 lägenheter, Högsta profil 4 000+ lägenheter och Största lyft serviceindex 4 000—10 999 lägenheter.

Fastighetsskötare vid bil märkt SKB.

SKB har för nionde gången fått priset Kundkristallen. Egen personal i kvarteren ger höga betyg från våra boende. Foto: Karin Alfredsson

2022-02-10