Till nyhetsarkivet

SKB är bäst i klassen – igen

SKB får högst betyg i branschen av sina lokalhyresgäster. Återigen har vi mottagit förstapriset ”Högsta förvaltningskvalitet” i årets tävling Branschindex Bostäder och Kontor.

Det är andra året i rad som SKB blir utnämnd till Sveriges bästa lokalförvaltare och det var sjunde året i rad för en topp-tre placering bland bostadsbolagen i samma storleksklass.

– Det är fantastiskt att i år igen få motta ett förstapris för kontorslokaler och dessutom få en topplacering för bostäder. Det är ett bevis på vårt långsiktiga fokus att skapa hållbara fastigheter med Sveriges bästa förvaltning, säger Eva Nordström, vd SKB.

Branschindex baseras helt på de boendes och lokalhyresgästernas upplevelser kring service.
Det mäts utifrån ett antal faktorer som exempelvis bemötande, trygghet, om det är rent och snyggt och om man som hyresgäst får hjälp vid behov. Tillsammans skapar detta ett mått på kvaliteten – kvalitetsindex.

– För oss är det värdefullt att få en årlig övergripande bild av vår förvaltningskvalitet. Att få pris betyder inte att vi är nöjda och lutar oss tillbaka, tvärt om ger det oss energi att bli ännu bättre i det dagliga arbetet, säger Claes Berglund, uthyrningschef SKB.

Branschindex är ett initiativ av AktivBo och Tidningen Fastighetsnytt som syftar till att ge Sveriges alla bostads- och fastighetsbolag möjlighet till att mäta sin förvaltningskvalitet och utveckla sin kundorientering.

Claes Berglund, uthyrningschef SKB, och Eva Nordström, vd SKB, tillsammans med Ilija Batljan, som delade ut priset samt representant från Botrygg AB och Jon Svensson VD AktivBo.