Till nyhetsarkivet

Prisad krog, inredningsbutik och mäklare flyttar till kvarteret Basaren

Idag har SKB tecknat kontrakt med tre verksamheter som kommer att etablera sig i fastigheten; Eriks Restauranger, mäklaren BOSTHLM samt bygg- och inredningsföretaget DN Bygg & Inredning. Intresset för SKBs unika nyproduktion på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm har varit stort. Nu är huset som är ritat av Wingårdh Arkitektkontor snart färdigbyggt och under första kvartalet 2018 är det dags för inflyttning i de 44 kooperativa hyresrätterna.

– Det är tre mycket spännande verksamheter som väljer att etablera sig i Basaren. Det kommer att utveckla kvarteret ytterligare och göra det ännu mer attraktivt för kungsholmsborna. Att en av landets främsta restauratörer väljer att etablera sig i vår fastighet är extra roligt, säger Eva Nordström, vd SKB.

Lokalen som Eriks Restauranger har kontrakterat ligger i bottenvåningen på Hantverkargatan och är på drygt 460 kvadratmeter. Konceptet för Eriks nya krog vill de ännu inte avslöja.
– När SKB kontaktade oss om lokalen så kändes det helt rätt, en unik möjlighet som vi inte kunde tacka nej till. SKB är en stabil hyresvärd som har ett långsiktigt och hållbart tänk som överensstämmer med våra värderingar. Vi ser fram emot ett spännande och långsiktigt samarbete, säger Anna Lallerstedt.

Inredningsbutik och mäklare
Efter mer än 15 år i stadsdelen, är DN Bygg och Inredning ett begrepp bland kungsholmsborna med sina butiker inom färg, kök- och badrum. Nu breddas utbudet ytterligare med en servicebutik där allt från mindre hemelektronik till klassiskt färg- och järnhandelssortiment erbjuds.
– Vår önskan var att hitta en lokal på armlängds avstånd från våra befintliga butiker. Kvarteret Basaren överträffade önskemålen om en butik i en unik och hypermodern fastighet, säger Niklas Tannegård, grundare till DN Bygg och Inredning.

Mäklarbyrån BOSTHLM, som sedan tidigare har två kontor på Södermalm, öppnar nu ytterligare ett kontor i innerstaden. Steget över Mälaren känns naturligt för byrån.
– Eftersom vi redan i dag har hög närvaro på Kungsholmen är det väldigt kul med denna etablering. Vi växer, så efter en tids letande känner vi att vi har kommit rätt. Nu ser vi fram emot att lära känna kvarteren kring ett av stadens mest spektakulära hus, säger Niklas Randerz, delägare.

Sveriges bästa lokalförvaltare
Förra veckan blev SKB utnämnd till Sveriges bästa lokalförvaltare i årets tävling Branschindex Bostad och Kontor. Branschindex baseras på de boendes och lokalhyresgästernas upplevelse kring service.

– Det är ett bevis på att vårt långsiktiga fokus att skapa hållbara fastigheter, är rätt väg. Nu ska vi se till att utvecklas vidare och överträffa förväntningarna från våra nya hyresgäster, säger Claes Berglund, uthyrningschef SKB.

Foto: baraBild.se