Till nyhetsarkivet

Nytt boende med många mötesplatser

Snart öppnar intresseanmälan för 152 nya kooperativa hyresrätter i den nya stadsdelen Kista äng. Kvarteret Torshamn byggs strax norr om Kista centrum, inom gångavstånd från tunnelbanestationen.

Perioden för intresseanmälan startar 1 maj och redan nu kan du gå på virtuell lägenhetsvisning. Kvarteret Torshamn är ett boende med närhet till kommunikationer och service. Mellan husen finns en innergård med planteringar och smala grusgångar samt platser för samvaro och möten. I källaren och delvis på gårdsplan finns lägenhetsförråd och cykelrum med möjlighet till cykeltvätt. I anslutning till alla entréer finns barnvagnsrum. Kvarteret har också takterrass, gemensamhetslokal, tvättstugor, hobbyrum, elcykelpool, samt bastu med relax. Höjden på husen varierar från upp till åtta våningar till en lägre byggnad med stadsradhuskaraktär. Fasaderna gestaltas med två variationer av tegelmurning.

Lägenhetsvisning på skärmen

Den virtuella lägenhetsvisningen släpper in dig i en typlägenhet i kvarteret. Med den digitala bostadsväljaren ser du också var i fastigheten de olika lägenheterna finns. Lägenhetstyperna är utformade för att passa olika livssituationer och varierar från yteffektiva ettor och tvåor till spatiösa etagelägenheter om sex och sju rum. Nästan hälften är tvåor, både små och stora. I kvarteret finns även många fyror. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats och fönster i minst två väderstreck.

Kvarteret Torshamn har planerad inflyttning från november 2024.

Här får du veta mer om kvarteret Torshamn.

Här kommer du direkt till vår virtuella visning.

Intresseanmälan är öppen 1–21 maj

Anmäl ditt intresse för Torshamn på vår ”Sök ledigt”-sida. Lägenheterna fördelas alltid efter kötid, det handlar alltså inte om att vara först med sin anmälan. Alla medlemmar kan anmäla intresse, oavsett kötid.

 
Illustration som visar hur det färdiga kvarteret Torshamn kommer att se ut.

I kvarteret Torshamn finns kooperativa hyresrätter med utrymme för hela livet. Illustration: Kjellander Sjöberg Arkitektkontor

2024-04-09