Till nyhetsarkivet

Nya kooperativa hyresrätter i höst

I början av sommaren tog vi det första spadtaget för 152 nya kooperativa hyresrätter i Kista. Nu gör vi oss redo för ännu en byggstart under hösten, samtidigt som totalt 240 lägenheter är färdiga eller närmar sig att bli färdiga för inflyttning.

Hälften av de sex flerbostadshusen i kvarteret Skrönan i Bromma, med totalt 114 kooperativa hyresrätter, blev färdiga för inflyttning redan före sommaren. I september flyttar SKB-medlemmar in också i de tre husen som färdigställts under sommaren.

Kvarteret Lysosomen i Hagastaden börjar se färdigt ut, men helt klart för första inflyttning blir det efter årsskiftet till 2023. Husen i kvarteret är mellan sex och tolv våningar höga och rymmer totalt 128 lägenheter.

Dubbla byggstarter 2022

Vid det nya kvarteret Torshamn i Kista tog vi det första spadtaget i början av juni. Strax norr om Kista centrum, inom gångavstånd från Kista tunnelbanestation, bygger vi 152 lägenheter i storlek mellan ett och sex rum och kök.

Under hösten är det också planerad byggstart för ytterligare 153 lägenheter i kvarteret Ananasen (som tidigare hette Persikan) på östra Södermalm. Där låg SL:s bussdepå förut, men nu ska det bli drygt 1 000 nya lägenheter med tillhörande garage, varav alltså drygt 150 blir kooperativa hyresrätter i ett nytt SKB-kvarter.

Här kan du läsa mer om vår nyproduktion.

Illustration av hur kvarteret Ananasen kommer att se ut.

I höst är det planerad byggstart för 153 lägenheter i kvarteret Ananasen på östra Södermalm. Bild: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor

2022-08-05