Till nyhetsarkivet

Kooperativa hyresrätter i Uppsala lockar

I maj öppnade vi upp för virtuell visning av de 122 kooperativa hyresrätter som just nu byggs i Rosendal. Många valde att gå på 3D-visning hemifrån och redan efter några veckor fick vi 3400 intresseanmälningar.

Bygget av den nya miljösmarta stadsdelen Rosendal i Uppsala är i full gång och lägenheterna i kvarteret Docenten beräknas stå klara för att påbörja inflyttning i augusti nästa år. Upplåtelseformen kooperativ hyresrätt är ny i Uppsala och har redan lockat många.

– Det är extra roligt att vi attraherar den yngre generationen, bland de som anmält sitt intresse är majoriteten mellan 18 och 30 år, säger fastighetsutvecklingschef Johan Jarding.

Vi bjöd in till den virtuella visningen och digitala lägenhetsväljaren på webben via medlemstidningen ”Vi i SKB” samt på Instagram och LinkedIn.

– Vår medlemstidning är fortsatt viktig kanal för att kommunicera med våra 90 000 medlemmar som naturligtvis är vår målgrupp. De senaste åren har dock de digitala och sociala kanalerna naturligt blivit allt viktigare, den här gången fick vi 16 000 visningar av inlägget på Instagram, säger Yvonne Edenmark Lilliedahl, kommunikationschef på SKB.

Flyttlass från Stockholm till Uppsala

Enligt statistik från SCB flyttar i genomsnitt 3 000 personer från Stockholms län till Uppsala kommun varje år, något som SKB märkte då 80 procent av dem som anmält sitt intresse för lägenheterna i Rosendal kommer från Stockholms län.

– Vår strategi är att bygga lägenheter med max en timmes pendlingsavstånd från Stockholms city. Uppsala är den första kommunen utanför Stockholms län där vi bygger kooperativa hyresrätter. Då är det extra roligt med många intresseanmälningar, säger Johan Jarding.

Kvarteret Docenten är de första 122 kooperativa hyresrätterna som SKB bygger i Uppsala. Avsiktsförklaringen, som tecknats mellan Uppsala kommun och SKB, innebär att föreningen ges möjlighet att bygga ytterligare omkring 500 lägenheter i kommunen de närmaste tio åren.

Illustration av kvarteret Docenten, som står färdigt för inflyttning hösten 2021

80 procent av dem som anmält sitt intresse för SKBs lägenheter i Rosendal kommer från Stockholms län. Bild: Studio Superb

Läs mer om kvarteret Docenten
Välkommen på virtuell lägenhetsvisning här
Läs medlemstidningen Vi i SKB
SKB på Instagram