Till nyhetsarkivet

Ingrid Gyllfors blir ny vd för SKB

SKBs styrelse har utsett Ingrid Gyllfors till ny vd. Med lång erfarenhet från bygg- och fastighetssektorn tillträder hon tjänsten under senvåren 2022.

– Stockholmsregionen är och ska vara en fantastisk plats att leva och bo i. Att få arbeta med människors hem är viktigt och en ynnest, säger Ingrid Gyllfors och fortsätter:
– Därför ser jag verkligen fram emot att få axla ansvaret som vd på SKB, en medlemsägd förening som i mer än 100 år bidragit till just detta. Vad kan vara mer betydelsefullt och roligare än det?

Lång erfarenhet

Ingrid Gyllfors kommer närmast från tjänsten som vd på stiftelsen Stockholms Studentbostäder, SSSB. Dessförinnan har hon bland annat varit avdelningschef på Ebab, stadsbyggnadschef i Solna stad och fastighetschef på Fastighetskontoret i Stockholm stad.

– Vi välkomnar Ingrid Gyllfors till SKB och är mycket glada över att hon ska leda och driva den fortsatta utvecklingen av en unik förening och en aktiv samhällsaktör. Hon har en gedigen erfarenhet från branschen och stor kunskap i att leda ett bostadsföretag, säger styrelseordförande Charlotte Axelsson.

Ingrid Gyllfors efterträder Eva Nordström som varit vd de senaste sju åren.

Ingrid Gyllfors, tillträdande vd för SKB under våren 2022.

Ingrid Gyllfors har blivit utsedd till ny vd för SKB. Hon tillträder under senvåren. Foto: SSSB

2021-12-10