Till nyhetsarkivet

Hur är läget i SKB, vd Eva Nordström?

Med fler än 90 000 medlemmar i föreningen och över 8 000 lägenheter som ska förvaltas i tider av coronavirus, vill du berätta hur läget är i SKB, vd Eva Nordström?


– Vi vill först och främst bidra till att minska smittspridningen och därför har vi gjort förändringar som ska värna om våra medlemmar, samarbetspartners och medarbetare. Vi följer utvecklingen med de rekommendationer som kommer från främst Folkhälsomyndigheten och informerar löpande om våra åtgärder. Situationen och informationen förändras ibland snabbt, men vår ambition är att alla ska veta vad som gäller, så att vi tillsammans kan göra det som är bäst.

För SKBs medlemmar är våren en intensiv tid, med medlemsmöten och föreningsstämma och där har det ju blivit förändringar, eller hur?

– Ja, SKB har beslutat att skjuta upp vårens inplanerade föreningsmöten. Vi betonar att planeringen utgår från informationen vi i nuläget har från våra myndigheter och den kan komma att förändras. Vi informerar löpande om beslut som har med föreningsmötena att göra på Mina sidor på SKBs webbplats. På webben finns också övrig information om den nuvarande situationen.

Hur ser det ut för övrig planerad verksamhet?

– Vi fortsätter nybyggnationen och tar som vanligt hand om alla våra fastigheter. Evighetsförvaltningen tar inte paus. Medlemmar och samarbetspartners kan vara säkra på att vår verksamhet löper på, med respekt för myndigheternas krav och rekommendationer.

SKBs vd Eva Nordström

Eva Nordström, vd för SKB. Foto: Christoffer Dracke

2020-03-26