Till nyhetsarkivet

Första spadtaget i nytt kvarter i Fruängen

Torsdagen den 29 mars inleder Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) bygget av det nya kvarteret Tältlägret i Fruängen.
Det traditionsenliga gemensamma första spadtaget tas av stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius och SKBs styrelseordförande Göran Långsved.

Kvarteret Tältlägret 7, med totalt 102 lägenheter, ligger i det nya bostadsområdet Gyllene Ratten en kilometer väster om Fruängen centrum. Området är uppkallat efter Stockholms första motell, som tidigare låg där.

SKB har låtit rita ett kvarter som väl passar in i omgivande bebyggelse. Det består av en u-formad del med fyra- till femvåningsbyggnader och en del som utgörs av en två till tre våningar hög byggnadskropp med marklägenheter.

Lägenheterna är i varierande storlekar, från yteffektiva ettor till sexrummare i form av marklägenheter i tre etage. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats, som i de flesta fall är placerade i syd- eller västläge.

– SKB kommer att bygga cirka 800 lägenheter de kommande åren, säger SKBs VD Henrik Bromfält. Först ut i år är kvarteret Tältlägret och om bara ett par månader sätter vi spaden i marken i Annedal, Bromma.

Första inflyttning i kvarteret Tältlägret beräknas till hösten 2013. Lägenheterna hyrs ut med kooperativ hyresrätt till SKBs medlemmar.

Mer information om Tältlägret