Till nyhetsarkivet

Vi expanderar och byggstartar i Värmdö

Nu har vi tagit ett spadtag för 76 kooperativa hyresrätter i Gustavsberg. År 2025 står kvarteret Modellören i Porslinskvarteren klart för inflyttning. Det blir vårt första kvarter i Värmdö.

– Vi är mycket glada att få etablera oss och bygga kooperativa hyresrätter i Värmdö kommun. Tack vare vår upplåtelseform och sunda ekonomi har vi en genomförandekraft i dessa utmanande tider. Det är viktigt för våra medlemmar och för regionen och något vi är stolta över, säger vd Ingrid Gyllfors.

Kvarteret Modellören kommer att ha 76 lägenheter i varierande storlekar, samt kvarterslokal och gård som inbjuder till gemenskap bland de boende. Husen blir del av Porslinskvarteren i centrala Gustavsberg, en levande stadsdel med bostäder, verksamheter, restauranger, mötesplatser och service. Det finns skolor och förskolor i närområdet. Sporthall, idrottsplats och tennishall ligger nästgårds. Centrala Stockholm ligger drygt 20 kilometer bort och med buss tar det cirka 30 minuter till Slussen.

Läs mer om kvarteret Modellören här.

Läs Värmdö kommuns information om Porslinskvarteren här.

Spadtag med en spade med tre handtag. De som tar spadtaget är Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, Charlotte Axelsson, ordförande SKB och Thomas Carlsson, vd 2A Entreprenad.

SKB har satt spaden i marken för 76 kooperativa hyresrätter i Gustavsberg. Från vänster Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun, Charlotte Axelsson, ordförande SKB och Thomas Carlsson, vd 2A Entreprenad. Foto: baraBild

2023-10-18