Till nyhetsarkivet

SKB får fortsatt starkt kreditbetyg från Standard & Poor’s

Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) har fått det långsiktiga kreditbetyget AA- med stabil utsikt av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s.
Det kortsiktiga kreditbetyget är satt till A-1+ och på den nordiska ratingskalan erhöll SKB en K-1. Båda innebär högsta möjliga rating.

Standard & Poor’s positiva bedömning av SKBs kreditvärdighet visar på företagets starka kapacitet att möta sina finansiella förpliktelser, såväl på lång som på kort sikt. 

– Det är naturligtvis roligt att vi har erhållit ett så pass starkt kreditbetyg. Det kommer ytterligare att stärka SKBs upplåningsmöjligheter för framtida bostadsbyggande och ett bra bevis på att SKB är ett välskött och långsiktigt företag, säger VD Eva Nordström.

SKB bygger just nu 359 nya lägenheter i Norra Djurgårdsstaden, Hässelby och Ursvik. SKBs mål är att bygga ytterligare 1000 nya lägenheter de närmsta fem åren. 

– SKB har i dagsläget 7 654 lägenheter i kooperativ hyresrättsform vilket gör oss till den största privata fastighetsägaren i Stockholmsområdet och med SKBs höga ambitioner att bygga nytt skapar vi möjlighet för våra medlemmar att få en bostad, säger Eva Nordström