Till nyhetsarkivet

SKB kan få Bopriset 2019

Vi är nominerade till Bopriset 2019. Priset, som är instiftat av Boinstitutet till minne av Josef Frank, belönar ett kvalitativt och attraktivt bostadsbyggande för alla. Vinnaren utses 14 november på Nationalmuseum i Stockholm.


Idag, torsdag, offentliggjorde Boinstitutet de tio finalisterna till årets Bopris där SKB nomineras för vår upplåtelseform, kooperativ hyresrätt, samt utvecklingen av verksamheten och nysatsningar som kvarteret Basaren.
– Vi är glada och stolta över nomineringen som visar att upplåtelseformen kooperativ hyresrätt och det arbete som SKB gjort i över 100 år är hållbart än idag, säger Eva Nordström, vd SKB.

Så här lyder nomineringen:
”SKBs hundraåriga historia präglas av långsiktighet och kvalitet samt omtanke om boendekooperationens medlemmar. Finansiellt överskott återinvesteras i utveckling av verksamheten och i nysatsningar, som hyllade Basaren på Kungsholmen i Stockholm.”

Den 14 november utses mottagaren av Bopriset till minne av Josef Frank, som delas ut med stöd av Svenskt Tenn och är instiftat av Boinstitutet.

Kvarteret Basaren med fasaden mot Hantverkargatan.

SKB är nominerad till Bopriset 2019 som en av tio finalister. Foto: baraBild.se

2019-10-24