Till nyhetsarkivet

Medlemsbevis, motioner och nomineringar

Det är mycket på gång just nu. I slutet av januari skickas medlemsbevisen med medlemskort, saldobesked och inbetalningsavier ut. 31 januari är sista datum för att lämna in motioner och senast 28 februari vill valberedningen ha era nomineringar till förtroendeposter inom föreningen.

Vi tar det i tur och ordning.

Medlemsbevisen

Medlemsbeviset med medlemskort, saldobesked och inbetalningsavier för årsavgift och bosparande skickas ut till alla SKBs drygt 91 000 medlemmar i slutet av januari varje år. År 2021 distribueras de följande datum:

  • I Kivra på fredag eftermiddag 22 januari.
  • Med posten från och med tisdag 26 januari och sedan under resten av vecka 4. Beroende på postutdelningen där du bor kan distributionen även pågå under vecka 5.

Här hittar du frågor och svar om utskicket av medlemsbevisen och hur det funkar för de medlemmar som är anslutna till den digitala brevlådan Kivra.

Motioner till SKBs föreningsstämma

Genom en motion kan du som medlem lyfta ett förslag till SKBs föreningsstämma. I år hålls stämman den 2 juni. Sista datum för att lämna in motioner är den 31 januari 2021.

Alla medlemmar, både köande och boende, kan skicka in motioner, antingen enskilt eller som en grupp. För att ett ärende ska behandlas som en motion ska det handla om en fråga som berör hela föreningen.

Läs mer om motioner, hur du skriver en motion, hur du skickar in den till SKB, med mera.

Nominera till styrelse, revision och hyresutskott

SKB söker medlemmar för uppdrag inom styrelse, hyresutskott och föreningsrevision. Känner du till någon eller är du själv intresserad? Välkommen att skicka in ditt förslag till valberedningen senast den 28 februari 2021.

Mer information, webbformulär för nominering och nomineringsblankett för egen utskrift finns här. 
Blanketten kan även beställas från servicecenter.

Texten uppdaterad 2021-01-20