Till nyhetsarkivet

Första pris för förvaltningskvalitet – igen

För åttonde gången har vi stolt tagit emot pris för ”Högsta förvaltningskvalitet” i Sverige. Det är ”Branschindex Bostäder och Kontor” som varje år mäter förvaltningskvaliteten bland bostadsföretagen.

Branschindex baseras på hyresgästernas upplevelser. Bakom initiativet ligger AktivBo och Fastighetsnytt, och SKB har varit nominerad i klassen ”Bostäder fler än 1 000 lägenheter” varje år sedan starten 2011.

– Det här är det bästa priset vi kan få, eftersom det helt och hållet bygger på våra boendes åsikter. Det visar att de uppskattar det dagliga arbetet som alla SKBs medarbetare gör i våra kvarter. Priset ger oss ytterligare energi att bli ännu bättre, säger Madeleine Brisère, förvaltningschef på SKB.

Branschindex mäts utifrån ett antal faktorer som exempelvis bemötande, trygghet, om det är rent och snyggt och om man som hyresgäst får hjälp vid behov. Tillsammans skapar det ett mått på kvaliteten.

Kooperativ hyresrätt skapar större engagemang

Enligt vd Eva Nordström är priset också ett bevis på att den kooperativa hyresrätten är en uppskattad upplåtelseform.

– Fördelarna med den kooperativa hyresrätten är många. En av de viktigaste är att den involverar medlemmarna och skapar ett större engagemang för bostaden och bostadsområdet. Ytterligare en fördel är att vi som evighetsförvaltare har ett mycket långsiktigt perspektiv. Under de dryga 100 år som SKB har funnits har vi aldrig sålt en enda fastighet, säger Eva Nordström.

Bild från prisutdelning där SKB tog emot första pris för Högsta förvaltningskvalitet.

SKB har för åttonde gången tagit emot pris för ”Högsta förvaltningskvalitet” i Sverige. Från vänster Madeleine Brisère, förvaltningschef SKB, Eva Nordström, vd SKB, Martin Gustafsson, affärschef AktivBo, Claes Göthman, senior advisor SKB, Jon Svensson, vd AktivBo och Yvonne Edenmark Lilliedahl, kommunikationschef SKB.

2019-09-20