Till nyhetsarkivet

Fler kooperativa hyresrätter byggs i höst

Med över 300 lägenheter under pågående byggnation och 128 färdiga kooperativa hyresrätter i somras så är 2023 året då vi har nya lägenheter på gång i tre stadsdelar samtidigt.

I den nya stadsdelen Kista äng, i norra Kista, har vi 152 kooperativa hyresrätter under byggnation just nu. Kista äng ligger strax norr om Kista centrum, inom gångavstånd från Kista tunnelbanestation. Lägenheterna i kvarteret Torshamn varierar i storlek mellan ett och sex rum och kök. I bottenvåningen blir det lokaler för bland annat restaurang, café och områdeskontor för vår egen fastighetsskötare. Dessutom kommer bastu och relaxrum att finnas, kvarterslokal och hobbyrum, samt elcykelpool och möjlighet till cykeltvätt. Första inflyttning är planerad till 2025.

Bygger på Södermalm – färdiga lägenheter i Hagastaden

På östra Södermalm, där SL:s bussdepå låg, bygger vi kvarteret Ananasen med 153 lägenheter. Husen blir åtta till nio våningar och lägenheterna har varierande storlek från ett till sex rum. Några studiolägenheter har egen entré och trappa mot gatan och i kvartershörnen på bottenvåningen finns kommersiella lokaler.

Och i somras var det inflyttning för våra medlemmar i 128 nya kooperativa hyresrätter i Hagastaden. Vid Norra Stationsgatans östra del ligger kvarteret Lysosomen. Det består av fyra högre hörnhus och två, lite lägre mittskepp. Husen har nio till tolv våningar och ligger runt en innergård. De varma kulörerna och vackra detaljerna på husen knyter an till färgpaletten i intilliggande Birkastan och Vasastan.

Här kan du läsa mer om kvarteren som är under byggnation.

Här kan du läsa mer om kvarteret Lysosomen.

Den pågående byggnationen av kvareret Torshamn i Kista, med nakna betongväggar.

I den nya stadsdelen Kista Äng bygger vi 152 kooperativa hyresrätter som står färdiga för inflyttning 2025. Foto: SKB/Peter Svahn

2023-09-11