Till nyhetsarkivet

Brandförsvaret övar i Basaren

Storstockholms Brandförsvar övar räddningsarbete i fastigheten i kvarteret Basaren på Hantverkargatan.Övningen genomfördes innan SKB påbörjar bygget av ett nytt bostadshus innan jul.

Följande gick att läsa i ett pressmeddelande som SKB och Storstockholms Brandförsvar skickade ut den 1 december:

– Vårt uppdrag är att skapa trygga bostäder för våra boende. Därför är vi är glada att kunna bidra till att Storstockholms Brandförsvar får möjlighet att träna räddningsarbete i vår fastighet innan den ska rivas för att ge plats för nya bostäder, säger Eva Nordström, vd på SKB.

brandovning-basaren

Foto: Karin Alfredsson

Brandmännen kommer från Kungsholmens brandstation, som ligger mitt emot Basaren på Hantverkargatan. De har haft tillgång till fastigheten under november månad, och avslutar i början av december med att öva att göra hål i taket.

– Kungsholmsbor som rör sig i trakterna kan få en skymt av vår övning när vi 1 till 4 december jobbar på taket. Det är en fantastisk möjlighet för oss att få träna räddningsarbete i en fastighet i innerstan, det händer inte ofta. Vi är mycket tacksamma att SKB gett oss detta tillfälle, säger Niklas Andersson, brandförman på Kungsholmens brandstation.

———-

Läs artikel i DN om övningen

Fakta om bygget i kvarteret Basaren

Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, bygger ett nytt bostadshus med 44 hyreslägenheter i kvarteret Basaren på Hantverkargatan i Stockholm. Det nya bostadshuset ska inrymma lägenheter i storlekar från 1:or till 5:or, har ritats av Wingårdh arkitektkontor och ska byggas av BTH Bygg. Arbetet med bygget påbörjas i december i år och beräknas vara färdigt i oktober 2017. SKB köpte fastigheten redan på 80-talet med tanken att bygga sitt huvudkontor där, men planerna ändrades och nu blir det alltså bostäder på tomten i stället.

Foto: Karin Alfredsson