Till nyhetsarkivet

Spadtag för nya kooperativa hyresrätter på Södermalm

Nu har vi tagit ett spadtag för 153 nya lägenheter i det nya området som ska knyta ihop Norra Hammarbyhamnen med gatorna in till Medborgarplatsen. Kvarteret Ananasen står klart för inflyttning 2025.

– Vi är mycket glada att få bygga fler kooperativa hyresrätter på Södermalm. SKBs goda ekonomi skapar en genomförandekraft även i utmanande tider som dessa. Det är viktigt för våra medlemmar och hela regionen och något vi är stolta över, säger vd Ingrid Gyllfors.

I kvarteret Ananasen blir husen åtta till nio våningar höga och en våning under mark med bland annat garage och skyddsrum. Lägenheterna byggs i varierande storlekar, från 1 till 6 rum och kök. Några studiolägenheter har egen entré och trappa mot gatan. Kvarterslokalen har utsikt över gården och bastu med relax finns högst upp i ett av husen.

Bostäder och stadspark

I området på östra Södermalm, där SL:s bussdepå tidigare låg, ska det byggas över 1 000 nya lägenheter. SKBs kvarter Ananasen med 153 lägenheter omges av Barnängsgatan och en ny förlängning av Bondegatan, samt två nya gator; Emilies gata och Hennings gata.

– Att få vara med och utveckla Stockholm och ingå i ett relativt stort stadsutvecklingsprojekt känns bra. Det stora kvarteret har vi lyckats bryta ner genom en vertikal uppdelning där varje trapphus har sin egen karaktär i färg och form. Entréportar i ek bidrar också till den välkomnande känslan. Här ska alla kunna bo och leva, ung som gammal, oavsett familjekonstellation, säger fastighetsutvecklingschef Johan Jarding.

Här kan du läsa mer om kvarteret Ananasen.

Fyra personer tar ett gemensamt spadtag för kvarteret Ananasen

SKB har satt spaden i marken för 153 kooperativa hyresrätter på Södermalm. Fr v Mikael Bölander vd Mecon Bygg, Charlotte Axelsson styrelseordförande SKB, Karin Wanngård, finansborgarråd Stockholms stad och Liisa Raasakka, Head of the EIB Group Office for Sweden. Foto: baraBild

2023-03-17