Till nyhetsarkivet

SKB inleder samarbete med Läxhjälpen

SKB är ny partner till Stiftelsen Läxjhälpen och möjliggör från och med höstterminen resultatinriktad läxhjälp i Husbygårdsskolan i Husby, västra Stockholm. Syftet är att få fler elever att klara grundskolan och fortsätta studera. SKBs satsning är långsiktig och ger tio elever i årskurs 8 och 9 plats i läxhjälpsprogrammet.

Husby i Järva är ett av de områden där SKB har fastigheter och där det finns grundskoleelever som behöver extra stöd för att komma vidare in på gymnasiet.

– Våra ungdomar är framtiden och för ett hållbart samhälle vill SKB bidra med konkreta insatser som minskar utanförskapet, säger Claes Göthman, förvaltningschef och tillägger:
– Vi arbetar för Stockholmsregionens utveckling och tillsammans med Läxhjälpen kan vi göra skillnad.

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis läxhjälp i grundskolor där upp till 70 procent inte klarar behörighet till gymnasiet. Läxhjälpen vänder sig till elever i årskurs 8 och 9 som har underkänt eller på gränsen till underkänt betyg i ett eller flera kärnämnen.

– Vi välkomnar SKB som ny samarbetspartner och ser fram mot att tillsammans ge fler barn förutsättningar att höja såväl betyg, som motivation och självkänsla, säger Maria Arneng, generalsekreterare Läxhjälpen.

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Arneng, generalsekreterare Stiftelsen Läxhjälpen, 076-0069413, maria@laxhjalpen.se
Claes Göthman, förvaltningschef SKB, 08-704 60 09, claes.gothman@skb.org
Yvonne E Lilliedahl, kommunikationschef SKB 08-704 60 38, yvonne.lilliedahl@skb.org

Foto: Läxhjälpen