Till nyhetsarkivet

SKB fortsätter att klättra i ranking

När Fastighetsvärlden för nionde året i rad publicerar sin årliga lista med de 100 största fastighetsbolagen i Sverige tar SKB ytterligare ett steg uppåt och lägger sig på plats 36 med ett marknadsvärde på fastigheterna om 22,5 miljarder.

Det är ett steg upp från föregående år – 2017 låg SKB på plats 37 och 2016 på plats 39. Företaget är också den 10:e största privata hyresrättsaktören i Sverige och den största i Stockholm sett till antal lägenheter. SKB har idag över 8 000 lägenheter, majoriteten i Stockholms stad men även i fem kringliggande kommuner; Botkyrka, Solna, Sundbyberg, Tyresö och Täby.

– Vår ambition är att bygga mer och finnas på ännu fler platser i regionen – vi har som mål att bygga minst 200 lägenheter varje år. I dagsläget har vi markanvisningar för att bygga nära 1 300 lägenheter inom de kommande fem åren, säger Eva Nordström, VD på SKB.

Just nu pågår byggnationer i Bromma och på Kungsholmen. I kvarteret Basaren på Kungsholmen med sin höga arkitektoniska utformning och hållbarhetsaspekt, har inflyttning påbörjats. I kvarteret Lillsjönäs i Bromma inleddes i höstas bygget av 45 nya lägenheter vilket är en förtätning av det existerande kvarteret.

Läs mer om Fastighetsvärldens lista

2018-03-13