Till nyhetsarkivet

Nu börjar bygget av kvarteret Basaren

Fredag den 6 november skickades följande pressmeddelande ut:
Ett nytt bostadshus med 44 hyreslägenheter börjar nu byggas på Hantverkargatan i Stockholm. Det är Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, som beslutat att starta bygget i kvarteret Basaren på Kungsholmen. 

– Det är fantastiskt roligt att vi kan påbörja bygget av detta fina hus inför att SKB fyller 100 år nästa år, säger Eva Nordström, vd för SKB.

Det nya bostadshuset, som kommer att inrymma lägenheter i storlekar från 1:or till 5:or, har ritats av Wingårdh arkitektkontor och byggs av BTH Bygg. Arbetet påbörjas i december i år och beräknas vara färdigt i oktober 2017.

Kvarteret Basaren ligger på Hantverkargatan, intill Kungsholmens gymnasium. SKB köpte fastigheten redan på 80-talet med tanken att bygga sitt huvudkontor där, men planerna ändrades och nu blir det alltså bostäder på tomten i stället.

– Det är ett speciellt projekt för oss på SKB. Läget mitt på Kungsholmen ställer stora krav, och Wingårdh arkitektkontor har tagit fram ett underbart hus som vi verkligen tror kommer att bidra till området. Vi märker också redan av ett mycket stort intresse från våra medlemmar, säger Eva Nordström.