Till nyhetsarkivet

Medlemsbevis på väg

I slutet av januari skickas årets medlemsbevis ut till alla medlemmar, med medlemskort, saldobesked och inbetalningsavier för årsavgift och medlemsinsats.

93 000 SKB-medlemmar får medlemsbeviset i slutet av månaden. Det skickas till Kivra 25 januari och till de medlemmar som valt att ta emot handlingarna per post så kommer de under de närmast följande dagarna.

Årsavgiften är 250 kr (125 kr för medlemmar under 18 år) och den ska betalas senast 31 mars. För medlemsinsatsen är förfallodagen 31 oktober.

Lägre belopp till medlemsinsatsen för flera medlemmar

När det gäller just medlemsinsatsen så kommer en del medlemmar att kunna glädjas åt en något lägre inbetalningssumma än den vanliga, 1 000 kr. Det beror på en av ändringarna i stadgarna från årsskiftet 2024. Det som kallats ”utdelning och/eller emissionsinsats” har avslutats och eventuella medel har överförts till medlemsinsatsen.

Om du till exempel har haft 350 kr i utdelning, så har de pengarna nu automatiskt förts över till din medlemsinsats. I det exemplet behöver du i år bara betala 1 000 – 350 = 650 kr. Så totalt blir då 1 000 kr inbetalade till din medlemsinsats i år, men du behöver bara betala in 650 kr av dem.

Här kan du läsa mer om stadgeändringarna och se fler exempel.

Här hittar du frågor och svar om utskicket av medlemsbevisen och hur det funkar för de medlemmar som är anslutna till den digitala brevlådan Kivra.

2024-01-10