Till nyhetsarkivet

Föreläsningskväll 3/12

Som i en spegelVälkommen på föreläsningskväll tisdag den 3 december kl 19–20.30

Samtal med Stina Herrström; ”Som i en spegel, min barndom i fredhäll på 40-talet”


Välkommen på föreläsningskväll tisdag den 3 december kl 19–20.30!

Samtal med Stina Herrström; ”Som i en spegel, min barndom i fredhäll på 40-talet”

SKB inbjuder intresserade medlemmar till en föreläsningskväll tisdag den 3 december. Vår föreläsare denna gång är Stina Herrström. Ämnet för kvällen är Stinas uppväxt i kvarteret Solsången på Stagneliusvägen i Fredhäll och vi kommer att få höra berättelsen om hennes liv som liten flicka i ett av SKBs kvarter under andra världskrigets svåra år. Stina kommer även att visa sina konstverk och läsa dikter som anknyter till platsen och tiden.

Stina Herrström föddes på 40-talet i Stockholm. Efter tragiska händelser som bland annat inbegriper hennes tioårige sons bortgång på 70-talet och att hon senare i livet själv drabbades av cancer, har Stina återupptagit sitt konstnärskap som bildkonstnär och poet. På senare tid har hon också startat en egen blogg, gastinah.wordpress.com, där hon visar sina konstverk och dikter. Stina har även medverkat i TV genom en dokumentärfilm ”Nyckel till tystnaden” och i radions ”Samtal pågår”.

Tid & plats Föreläsningen äger rum tisdag den 3 december 2013 kl 19.00–20.30 på SKBs kontor, Drottningholmsvägen 320 i Bromma.
Pris Föreläsningen är kostnadsfri.
Anmälan Skicka ett mejl till malin.senneby@skb.org och ange ditt namn, mejladress och medlemsnummer. Senast den 22 november 2013
Antalet platser är begränsat och principen ”först till kvarn” gäller därför. Vi bekräftar med ytterligare information till dem som fått en plats på föreläsningen.