SKB är inte som andra bostadsföretag

Vi drivs av idén om att erbjuda goda hem åt alla. Vi tror på medägande och medinflytande för våra medlemmar. Grunden för allt är den kooperativa hyresrätten och skälet till vår filosofi är enkel. Vi är övertygade om att genuin trivsel skapas när de som bor i kvarteret är delaktiga och bidrar till sin boendemiljö.

 

 

Andra slutar att bygga bostäder. Inte vi.

Allt överskott återinvesteras i föreningen. Det ger oss en trygg ekonomisk bas. När andra i dåliga tider slutar att bygga bostäder, fortsätter vi. Dessutom äger och förvaltar vi fastigheterna själva – och vi gör det för evigt. Aldrig någonsin har vi sålt ett hus.

Vårt ansvar är brett, vårt åtagande långsiktigt.

Den kooperativa hyresrätten bidrar till trygga, tillgängliga och levande områden med plats för alla åldrar, kulturer, intressen och aktiviteter. I våra kvarter finns lägenheter i olika storlekar för livets alla faser. Vi tycker att det berikar, både området omkring oss och samhället i sig.

Hör av dig till oss!

Ingrid Gyllfors, vd
076-052 67 63
ingrid.gyllfors@skb.org

Johan Jarding, fastighetsutvecklingschef
070-161 40 47
johan.jarding@skb.org

 

Över 100 år av omtanke.

100 procent av vår el kommer från förnybara och fossilfria energikällor, det vill säga sol, vind och vatten. Vårt mål är att vara fossilfria 2030. Grön finansiering och upplåning är en självklarhet. Allt detta tycker vi känns bra och ansvarsfullt.

Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Alla pratar om det. Vi lever det och har gjort så i över hundra år. Så tänker vi fortsätta många hundra år till.

 

Fördelar med våra kooperativa hyresrätter

  • Medlemmarna äger gemensamt föreningen
  • Öppen för alla – alla kan bli medlemmar
  • Lägenheterna förmedlas enligt en strikt turordning där den medlem som har längst kötid av de som har anmält intresse, blir erbjuden bostaden
  • Ger möjligheter för både boende och köande medlemmarna att engagera sig i föreningen
  • SKB är not-for-profit – det ekonomiska överskottet återinvesteras i föreningen och används till fortsatt utveckling, nya bostadsprojekt och underhåll
  • Hyrorna sätts i samråd med SKBs hyresutskott där både kömedlemmar och hyresmedlemmar är representerade
  • Fokus på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet
  • Det vi bygger, det förvaltar vi för evigt – föreningen har inte sålt ett hus på över 100 år