Till nyhetsarkivet

Vi välkomnar vår nya vd

Ingrid Gyllfors tillträder nu som vd för SKB. Med en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och stor kunskap i att leda ett bostadsföretag, ska Ingrid fortsätta utvecklingen av en aktiv samhällsaktör och en unik förening.

SKB startades 1916 och idag är vi Stockholms största privata hyresrättsaktör med över 8 200 kooperativa hyresrätter i huvudstaden och sex närliggande kommuner.

Välkommen till SKB – hur känns det?

– Det känns så roligt och bra att få komma igång. Jag har varit förväntansfull länge och nu ska jag äntligen få lära känna alla kollegor, vår verksamhet och hela föreningen.

Vad ser du fram emot mest?

– Jag vill vara med och bidra till att regionen ska bli en ännu bättre plats att leva och bo i. SKB har gjort det i över 100 år – det är långsiktighet och hållbarhet på riktigt.

Ingrid kommer närmast från tjänsten som vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, SSSB. Dessförinnan har hon bland annat varit avdelningschef på Ebab, stadsbyggnadschef i Solna stad och fastighetschef på fastighetskontoret i Stockholms stad.

Hur ser du på regionens bostadsutveckling idag?

– Utvecklingen påverkas av många omvärldsfaktorer, som exempelvis den ekonomiska tillväxten, ränteläget, tillgång till mark och ökade produktionskostnader. Just nu är situationen tyvärr relativt osäker och oförutsägbar. Men jag är säker på att regionen mår fortsatt bra av att blanda olika upplåtelseformer på bostadsmarknaden.

Var är SKB om fem till tio år?

– Idag är SKB en trygg, långsiktig och väletablerad förening som erbjuder en unik boendeform. Då har vi förädlat och utvecklat vår nybyggnation och förvaltning och arbetar naturligtvis fortsatt hållbart och nyttjar nog digitaliseringens möjligheter mer än idag. Och självklart har vi byggt många fler bostäder till våra medlemmar, och bidrar till en ökad variation på bostadsmarknaden. Vi engagerar både äldre och yngre i vår förening och är ett relevant och känt boendealternativ för de som bor i regionen.

Och vilka är framgångsfaktorerna?

– Som jag ser det är de flera. Vi utgår givetvis från en mycket stabil verksamhet som funnits länge och som vi måste fortsätta att utvecklas i takt med omvärldens krav och behov. Basen för det är kunniga medarbetare och aktiva medlemmar och förtroendevalda. Jag ser fram emot att ta nya steg tillsammans.

SKBs vd Ingrid Gyllfors

Ingrid Gyllfors är ny vd för SKB. Foto: baraBild

2022-06-02