Till nyhetsarkivet

SKB önskar en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Under 2016 har SKB fyllt och firat 100 år. Under ett sekel har SKB byggt och förvaltat bostäder i ett växande Stockholm och det fortsätter vi med.

muddus_hoppande

Kvarteret Muddus. Foto: baraBild.se

Två nya kvarter har färdigställts – inflyttning har skett i kvarteret Kronogården i Sundbyberg och kvarteret Muddus i Norra Djurgårdsstaden. Muddus kom också på en hedrande tredjeplats i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2016.

Vi tog det första spadtaget för kvarteret Basaren i juni och har fått det största antalet intresseanmälningar någonsin – 3 090 stycken.

I slutet av september fick SKB ta emot två prestigefyllda priser. För sjätte året i rad blev SKB utsedd till att ha Sveriges högsta förvaltningskvalitet för bostäder med över 2 000 lägenheter. Till vår stora glädje blev det inte bara en nominering i klassen ”Kontor/lokaler” utan även en delad förstaplats.

SKB har fått två nya markanvisningar under året. En i Södra Ängby och Blackeberg för 120 lägenheter och en i Skärholmen där SKB har blivit utnämnd till en av fem ankarbyggherrar och kommer också att bygga 150 lägenheter.

Vi fortsätter hållbarhetsarbetet och har lanserat gröna obligationer och även minskat energianvändningen med 20 %.

godjul_2016Vi passar även på att tacka för all uppmärksamhet vi fick i samband med vårt 100-årsfirande, inte minst för de växter som har planterats i våra kvarter och för de gåvor som Stockholms Stadsmission mottagit.

Till jul fortsätter vi att stödja Stockholms Stadsmissions arbete för att göra Stockholm till en mänskligare stad.
Se filmen om Stadsmissionens arbete här

 
Eva Nordström, VD, tillsammans med alla medarbetare
Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)