SKB fyller 100 år!

Under jubileumsåret 2016 firades hundraåringen som sig bör. Bland annat gav SKB ut en bok som berättar föreningens historia. Det blev även aktiviteter för barn och ungdomar, arkitekturguidningar, lokala firanden genom kvartersråden samt annat smått och gott. Läs mer om hundraåringen

Aktiviteter under jubileumsåret


Arkitekturguidningar

Under 2016 anordnade SKB fyra arkitekturguidningar med buss. Under drygt två timmar åkte deltagarna runt till ett urval av SKBs hus både i och utanför staden. Med på färden hade vi vår guide Pontus Dahlstrand. De första två turerna genomfördes i maj och ytterligare två turer gick av stapeln i oktober.

 

Skyline

SKB 100 år


Junibacken

En dag på Junibacken

Två söndagar i september bjöds cirka 1 000 medlemmar på en magisk dag i sagolika Junibacken på Djurgården!


Gröna Lunds guldkort

Några av våra yngre medlemmar fick chansen att åka Jetline, Insane och Fritt Fall så mycket de orkade under 2016 genom Gröna Lunds guldkort.

Gröna Lund


Vimplar

Fester i kvarteren

Ett tårtkalas i försommarvärmen eller ett värmande glöggmingel i vintermörkret? En fest i barnens tecken eller en trubadurafton? Under jubileumsåret firades hundraåringen med lokala firanden runt om i SKBs kvarter.

Alla kvarter som firade fick ett ”festpaket” som bland annat innehöll diverse festattiraljer och en frågesport om SKBs hundraåriga historia.


Födelsedagsmingel

På kvällen den 21 juni hade vi ett födelsedagsmingel på SKBs kontor i Bromma där ett antal medlemmar deltog i firandet.

Ballonger