Ditt medlemsbevis via Kivra

SKB har anslutit sig till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du som är medlem i SKB och är ansluten till Kivra automatiskt får ditt medlemsbevis med medlemskort, saldobesked samt inbetalningsavier för årsavgift och bosparande dit istället för via posten från och med år 2019. Bra för miljön, säkert och kostnadsfritt för dig.

Medlemsbeviset för 2019 distribueras i Kivra i vecka 4 och via posten under vecka 5.

Betalar någon annan ditt medlemskap i SKB?

Är du ansluten till Kivra får du ditt medlemsbevis skickat direkt till dig i Kivra. Detta gäller även för dig där någon annan har betalat ditt medlemskap tidigare år.

Fler frågor om Kivra?

Har du frågor relaterade till själva tjänsten hjälper gärna Kivras support till med dem. De har öppet kl 9–17.
Telefon 0770-45 70 00
Mejl support@kivra.com

Se även www.kivra.com

 

Det innebär att det är du som ansvarar för att årsavgiften och i förekommande fall även bosparandet betalas i tid så kontakta personen som brukar betala ditt medlemskap.

För att ändra på detta inför kommande utskick kan du stänga av SKB som avsändare i Kivra på följande sätt:
1. Logga in i Kivra via appen eller webbtjänsten.
2. Gå in under ”Inställningar”.
3. Välj ”Avsändare”.
4. Klicka på SKB och bocka av.
5. Klart!

Betalar du någon annans medlemskap i SKB?

Från och med januari 2019 får samtliga medlemmar som är anslutna till Kivra sitt medlemsbevis skickat direkt till sin brevlåda i Kivra. Detta gäller även de medlemmar där någon annan tidigare har fått medlemsbeviset.

Det går att justera inför kommande utskick. Se punktlistan ovan.

Frågor och svar om Kivra

På denna sida har vi samlat några frågor och svar som kan uppkomma – både för dig som redan har Kivra och för dig som funderar på att ansluta dig.

Varför har jag fått ett mejl från Kivra om SKB?

Det är för att du är medlem hos SKB och ansluten till Kivra. Med detta mejl vill vi berätta att du från och med nu kommer att få ditt medlemsbevis i Kivra istället för via posten.

Som Kivra-användare får du automatiskt brev och fakturor i Kivra från alla de myndigheter och företag som är anslutna.

Sedan i december får redan SKBs hyresmedlemmar som är anslutna till Kivra sina hyresavier i Kivra.

Jag vill fortsätta få mitt medlemsbevis via posten, kan jag det?

Medlemsbeviset för 2019 skickas till dig via Kivra men du kan ”stänga av” SKB som avsändare i Kivra inför kommande utskick så att nästa års medlemsbevis kommer via posten istället för via Kivra.

Så här gör du om du vill stänga av en enskild avsändare, som t ex SKB:
1. Logga in i Kivra via appen eller webbtjänsten.
2. Gå in under ”Inställningar”.
3. Välj ”Avsändare”.
4. Klicka på namnet på den avsändare du vill stänga av och bocka av denna.
5. Klart!

Observera att om du gör inställningen ovan gäller den alltså inte för årets utskick av medlemsbevis utan först för kommande utskick.

Du kan även avanmäla dig helt från Kivras tjänster via appen eller webbtjänsten. Deras kundregister läses av varje dag.

Hur skickas medlemsbeviset för minderåriga barn som står i kön och där föräldrar betalar avgifterna?

Kivra går på personnummer så är man inte registrerad hos Kivra med sitt personnummer kommer inte heller något att skickas dit. Det innebär att minderåriga barns medlemsbevis skickas som vanligt med posten till den som står angiven som betalningsmottagare hos SKB. Medlemsbevisen som skickas med posten distribueras under vecka 5. För de som har Kivra finns det tillgängligt vecka 4.

Jag brukar få medlemsbevis för flera medlemmar, men har inte fått alla i år. Varför det?

Medlembeviset för 2019 distribueras via posten under vecka 5. För de som har Kivra finns det tillgängligt vecka 4. Om de medlemsbevis du vanligtvis brukar få inte har kommit under denna vecka kan det bero på postgången, så vänta ett par dagar och se om de dyker upp.

Det kan också bero på att någon av de medlemmar som du brukar betala för är ansluten till den digitala brevlådan Kivra. I så fall har medlemmen fått sitt medlemsbevis skickat direkt dit.

Om avsikten är att du fortfarande ska betala kan du be hen logga in i Kivra och antingen skriva ut eller ladda ner och mejla avierna för årsavgiften och/eller bosparandet till dig.

Vill ni ändra detta inför kommande utskick går det att ”stänga av” SKB som avsändare i Kivra på följande sätt:
1. Logga in i Kivra via appen eller webbtjänsten.
2. Gå in under “Inställningar”.
3. Välj ”Avsändare”.
4. Klicka på SKB och bocka av.
5. Klart!

Jag betalar min årsavgift och/eller mitt bosparande via autogiro. Vad innebär det för mig att SKB anslutit sig till Kivra?

Både årsavgiften och bosparandet fortsätter att dras via autogiro som vanligt. Är du ansluten till Kivra kommer däremot ditt medlemsbevis med medlemskort, saldobesked samt uppgifter om beloppen som dras via autogiro skickas till din digitala brevlåda i Kivra från och med år 2019.

Kommer alla brev från SKB att gå till Kivra?

Nej, i nuläget är det bara medlemsbeviset och även hyresavier som skickas i Kivra.

Går det att missa att jag fått en försändelse från SKB till Kivra?

Du får alltid en notifiering via mejl från Kivra (samt i appen om du har den) varje gång en ny försändelse kommit till din digitala brevlåda i Kivra. De påminner också om oläst post och fakturor i slutet av månaden. Se till att alltid ha en aktuell mejladress registrerad hos Kivra.

Kostar Kivra något?

Nej, Kivra är en gratistjänst och innebär ingen extra kostnad för dig som privatperson.

Hur ansluter jag mig till Kivra?

Du kan ladda ner Kivras app via AppStore eller GooglePlay. Allt du behöver är ett Mobilt BankID. Du kan också anmäla dig via Kivras webbplats, www.kivra.com, eller kontakta Kivras support via telefon 0770-45 70 00 eller mejl support@kivra.com.

Kan SKB hjälpa mig att ansluta mig till Kivra?

Nej, du måste själv ansluta dig till Kivra. Det gör du via Kivras app, som du kan ladda ner via AppStore eller GooglePlay. Du kan också anmäla dig via Kivras webbplats (www.kivra.com) eller support (0770-45 70 00 eller support@kivra.com).

Kan jag betala mina fakturor via Kivra?

Ja, det kan du. Eftersom du loggar in säkert med Mobilt BankID kan du koppla ett kontonummer för dina betalningar och därmed använda Kivras betalningsfunktion. Du aktiverar betalningsfunktionen under ”Inställningar” i appen eller webbtjänsten. Även denna betaltjänst är kostnadsfri.

Hur länge lagras försändelserna i Kivra?

Så länge du själv önskar. Kivra gör inga rensningar bland dina dokument, så de ligger kvar där till dess att du själv väljer att ta bort dem.

Fungerar Kivra för personer med skyddad identitet?

Kivra fungerar bra för personer med skyddad identitet. Dock behöver försändelsen skickas in med rätt “adress” det vill säga ett riktigt personnummer för att nå fram i till personen i Kivra.