Till nyhetsarkivet

Första spadtag för nytt kvarter i Johannelund, Hässelby

Onsdag den 4 juni samlades ett 40-tal personer för att bevittna det första spadtaget för SKBs nästa byggprojekt kvarteret Gräsklipparen i Johannelund i Hässelby.
Ett behagligt väder mötte oss deltagare och jag var nog inte den enda som sände vädergudarna en vänlig tanke. Hur skulle vi kunna gått omkring här om det regnat – vi befann oss ju mitt i en hög med jord, lera och sand. 

Trots att det var det så kallade första spadtaget som vi samlats för att bevittna så måste vi erkänna – det råder redan febril aktivitet i kvarteret. Marken som SKBs sex hus ska ligga på håller på att iordningställas för fullt. Arbetet upphörde bara en kort stund i samband med de tal som hölls innan de traditionsenliga spadtaget. SKBs vd Henrik Bromfält och SKBs ordförande Lars Rådh talade båda två, följt av Joakim Larsson, som är borgarråd samt ordförande i Exploateringsnämnden Stockholms stad. Alla underströk vikten av att bygga och att bygga mycket. 

SKBs sex hus kommer att ligga på rad längsmed Gräsklipparvägen och består av sammanlagt 111 lägenheter. I kvarteret ryms lägenheter av varierande storlek – från yteffektiva ettor till generösa fyror. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Husen utgör sista etappen i det nya bostadsområdet Johannelunds Trädgårdsstad. Första inflyttning i kvarteret Gräsklipparen beräknas till april 2015.

Läs mer om kvarteret på skb.org/grasklipparen

Spadtag kv Gräsklipparen

Det traditionsenliga första spadtaget togs av Lars Rådh, styrelseordförande SKB, Joakim Larsson, borgarråd samt ordförande i Exploateringsnämnden Stockholms stad, Henrik Bromfält, vd SKB, Bertil Ekvall, Skanska Sverige AB (totalentreprenör för projektet)

Foto: Per Lundström