Bilpooler i SKBs kvarter

Det ska vara lätt att ta sig runt. Ibland kräver det bil. För att tillsammans minska vår klimatpåverkan har SKB gjort plats för bilar ur bilpoolen KINTO i vissa kvarter.

I flera av våra kvarter finns nu bilpooler – ett mer hållbart alternativ än att äga egen bil och bra för både miljön och ekonomin. En bilpool fungerar som en hyrbil som du bokar, hämtar och betalar själv.

Bilpoolerna som finns i SKBs kvarter är öppna för alla och kan användas av såväl boende och köande medlemmar som av andra i området. Det finns bilpooler i 25 av våra kvarter med totalt 30 bilar. Bilarna är framförallt elhybrider, men det finns även två elbilar. Genom Kinto finns bilar på cirka 150 platser i Stockholmsområdet.

Vi hoppas att detta blir en bekväm, enkel och hållbar lösning för dig som inte vill ha egen bil eller behöver en andra bil då och då. Så välkommen att vara med och bidra till ett grönare boende genom att dela bil med dina grannar.

Så här funkar det – boka, hämta och lämna enkelt med app

För att använda poolbilarna behöver du ett medlemskap i KINTO. Det skaffar du i KINTOs app eller på www.kinto-mobility.se. Det är gratis att vara med och du kan enkelt avsluta ditt medlemskap utan bindningstid. Blir du medlem kan du använda alla KINTOs bilar, inte bara de som finns i SKBs kvarter.

BOKA: Du bokar på webben eller i appen. Där väljer du den bil som passar ditt behov.

HÄMTA: När din bokning blir aktiv, gå till bilen du valt och öppna den med appen. Gå alltid ett varv runt bilen och rapportera eventuella befintliga skador.

KÖR: Använd nyckeln i appen under hela din bokning. Behöver du tanka använd tankkortet som finns i bilen, pinkod hittar du i appen. Kan du inte starta? Klicka på ”Lås upp” i appen.

Testa och få rabatt

Nyfiken på bilpoolen? Just nu får du som är medlem i SKB 200 kronor i rabatt hos KINTO. Ladda ner appen och fyll i kampanjkoden SKB200 när du bokar bilen. Självklart gäller det både köande och boende medlemmar! Och även du som redan är kund hos KINTO kan använda koden. Erbjudandet gäller till och med den 31 december 2024.

 

Kvarter med bilpool

Alligatorn, Nockeby
Blidö, Farsta
Båggången, Hässelby Gård
Dovre, Husby
Fårholmen, Vårberg
Galjonsbilden, Gröndal
Glottran, Årsta
Gulmåran, Tyresö
Hässelby
Högbonden, Kärrtorp
Idö-Våldö, Farsta
Isskorpan, Björkhagen
Järinge, Drevinge och Dyvinge, Tensta
Kraghandsken, Fruängen
Kronogården, Sundbyberg
Köksfläkten, Lilla Essingen
Lillsjönäs, Bromma
Maltet, Hammarby Sjöstad
Muraren, Täby
Sigbardiorden, Bredäng
Skarpbrunna, Botkyrka
Städrocken, Fruängen
Svetsaren, Bromma
Tältlägret, Fruängen
Ugglan, Sundbyberg
Nya kvarter tillkommer löpande.

 

LÄMNA: Lämna bilen på samma KINTO-parkeringsplats där du hämtade den. Bilen har en egen plats så du behöver inte leta.

Kort om KINTO

Hos KINTO väljer du bilmodell på dina villkor och efter dina behov. Majoriteten av KINTO- bilarna är elhybrider, men det finns även elbilar. Som medlem har du inte bara tillgång till bilen som står parkerad i kvarteret, utan du kan använda alla KINTOs bilar. KINTO har allt från den stora transportbilen till den lilla citybilen på ett stort antal platser och du kan boka och hämta 24/7, digitalt via appen. Det är kostnadsfritt att vara medlem och du betalar bara för den tid du nyttjar bilen. Läs mer på www.kinto-mobility.se/kinto-share

Den tjusiga bilpoolsbilen i kvarteret Glottran i Årsta.