Till nyhetsarkivet

Både nya och gamla medlemmar i våra nyproduktioner

SKB har lägenheter från ett helt sekel, och bygger nya hus, både i Stockholms innerstad, i ytterområden och i kranskommuner. Medlemmar i olika faser i livet flyttar in i de olika områdena.

Till de nyproducerade bostäderna i ytterområdena är det framförallt unga som flyttar. Ofta kommer de direkt hemifrån och har bara stått ett eller några år i kö. I våra kvarter Gräsklipparen och Kantskäraren mellan Vällingby och Hässelby gård är 59 procent av de inflyttande födda på 90-talet, och för 44 procent blev det första egna boendet efter att ha flyttat hemifrån. I Kronogården i Sundbybergs nya kvarter i Ursvik är 53 procent 90-talister, och 25 procent har stått i kö sedan 2015 eller 2016.

Att bo i innerstaden är förstås mycket populärt, och här är det längre kötid. Men många som flyttar in i dessa nyproduktioner kommer från andra SKB-lägenheter som i och med deras flytt blir tillgänglig för andra medlemmar. Till det rödglaserade tegelhuset Muddus, i Norra Djurgårdsstaden, flyttar många 80-talister samt medlemmar födda på 60- och 70-talen.

I det vita, rundade designhuset Basaren på Hantverkargatan på Kungsholmen är 45 procent av de inflyttande födda på 1950-talet. Båda dessa kvarter slog rekord i antalet intresseanmälningar; bostadshusen har bra lägen, spännande arkitektur och intressanta profiler. I båda kvarteren kommer 30 procent från en annan SKB-lägenhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvarteret Gräsklipparen i Hässelby gård. Foto: baraBild.se

2018-02-09