SKB fyller 100 år!

Under jubileumsåret 2016 firas hundraåringen som sig bör. Bland annat ger vi ut en bok som berättar föreningens historia. Det blir även aktiviteter för barn och ungdomar, arkitekturguidningar, lokala firanden genom kvartersråden samt annat smått och gott. Läs mer om hundraåringen

Aktiviteter under jubileumsåret


Arkitekturguidningar

Under 2016 anordnar SKB fyra arkitekturguidningar med buss. Under drygt två timmar åker vi till ett urval av SKBs hus både i och utanför staden. Med på färden har vi vår guide Pontus Dahlstrand. De första två turerna genomfördes 8 maj och ytterligare två turer går av stapeln på söndag den 9 oktober. Samtliga turer är fullbokade.

 

Skyline

Så kan du delta

Samtliga aktiviteterna är nu fulltecknade.

De som har fått möjlighet att delta vid någon av aktiviteterna har fått information via mejl eller brev.


SKB 100 år


Junibacken

En dag på Junibacken

Den 11 och 18 september bjuder vi 1 000 medlemmar på en magisk dag i sagolika Junibacken på Djurgården!

Har du skickat en intresseanmälan om Junibacken?
Denna aktivitet är fulltecknad. Är du en av de medlemmar som fått biljetter har du fått information via mejl.


Gröna Lunds guldkort

Några av våra yngre medlemmar får chansen att åka Jetline, Insane och Fritt Fall så mycket de orkar under 2016 genom Gröna Lunds guldkort.

Har du skickat en intresseanmälan om guldkortet?
Denna aktivitet är fulltecknad. De medlemmar som var först med att kontakta oss angående Gröna Lunds guldkort har blivit meddelade.

Gröna Lund


Vimplar

Fest i ditt kvarter

Ett tårtkalas i försommarvärmen eller ett värmande glöggmingel i vintermörkret? En fest i barnens tecken eller en trubadurafton? Under jubileumsåret vill SKB uppmuntra till lokala firanden i kvarteren. För detta finns ett ekonomiskt bidrag som varje kvartersråd kan ansöka om.

Förutom det erbjuds alla kvarter även ett ”festpaket” som bland annat innehåller diverse festattiraljer och en frågesport om SKBs hundraåriga historia. Information om detta har redan skickats till sammankallande i kvartersråden.


Födelsedagsmingel

På kvällen den 21 juni hade vi ett födelsedagsmingel på SKBs kontor i Bromma där ett antal medlemmar deltog i firandet.

Ballonger